Städhjälp i Göteborg

Efter att RUT-avdraget infördes 2007 har det blivit allt vanligare att som privatperson anlita städföretag. Skatteavdraget innebär att professionell städhjälp är billigare än någonsin och kvaliteten minst lika hög som tidigare. Det gör att man kan kosta på sig att anlita städföretag regelbundet för att få löpande hjälp med att hålla sitt hem rent, någonting stressade storstadsbor nog uppskattar.

Många städföretag har stort miljöfokus och använder rengöringsmedel som är effektiva samtidigt som de är extra milda. Förutom att hjälpa till med att minska ens egen stress tjänar också miljön på att man anlitar städhjälp.

Vem behöver städhjälp?
Oavsett om man har fullt upp med barnen, jobbar mycket övertid, reser ofta eller bara vill unna sig själv lite vardagslyx, kan ett städföretag hjälpa till. Professionella städföretag är mycket noggranna och har tillgång till effektivare rengöringsmedel än vad man brukar få tag i, i dagligvaruhandeln, så det blir garanterat helt rent. Att hålla sitt hem rent är extra viktigt för till exempel pollenallergiker eller personer med astma som ju är dammkänsliga, så om man har någon typ av luftvägsproblem kan städhjälp vara en enorm hälsovinst. Djurägare kan också behöva hjälp med att hålla rent efter sina djur, för att slippa kringflygande pälstussar och håriga heltäckningsmattor.

Vad kan man få hjälp med?
Städföretag som http://www.gotalandslokalvard.se/ kan hjälpa till med alla typer av städning, som flyttstädning, vardagsstädning och fönstertvätt. Hjälpen varierar efter behov. Ibland kanske det räcker med en lättare uppfräschning av inomhusmiljön, medan man andra gånger behöver hjälp med grovstädning vid svåra kalkbeläggningar i badrummet eller envisa fläckar på golv och väggar. För att underlätta en stressig flytt kan man välja att ordna städhjälp i både den gamla och nya bostaden, och njuta av en lugn kväll i sitt nya hem istället för att oroa sig över hyresvärdens städbesiktning.